Book Beauty - Kicks pitch

UX-design och visuellt uttryck för bokningssystemet Book beauty (2020)

Book beauty bad oss jobba ut flödet och det visuella uttrycket för deras bokningstjänst specialanpassat för skönhetsindustrin. Bokningar av skönhetstjänster sker ofta spontant, på en långlunch eller när kanske ett möte ställts in, så "mobile first" var riktmärket. 

Process
Vi jobbade intensivt och i nära samarbete med Book beauty för att genom iterativt skapande nå ett flöde som passade de insikter de redan hade om användarna.

Koncept
Då användarna ofta gjorde bokningar on-the-go låg hela fokuset på att göra en så smidig och bra användning i mobilen. Allt från att enkelt välja behandling, geo location för att hitta närmaste salong och smidig bokning i sista steget. 

 

  • gallery-image

Anpassning
Det fanns en teknisk plattform i grunden som var fullt fungerande, men de UX-flöden de hade var inte anpassat för kunden. Vi såg till att flödena passade deras kundens önskemål och erbjudande. 


Mer försäljning
Book beauty ville även, på ett smidigt sätt, kunna erbjuda produkter kopplade till skönhetsbehndlingen man bokar, mer försäljning. T.ex. hur man lätt skulle kunna välja rätt hudkräm till den ansiktsbehandling man valt.